Hem - Hindborg - Dølby Sogne - Skive Provsti - Viborg Stift

HEM HINDBORG DØLBY KIRKER

Hem kirkegård
Når man kommer ude fra det vindblæste Salling, kan man rigtig føle hvor lunt og godt Hem kirke ligger placeret på sin hjørnegrund midt inde i byen.
Når man går ind gennem hovedindgangen, på kirkens sydside, findes der grave på begge sider af den flise beklædte gang, som fører op til kirkens indgangsdør. Fortsætter man mod øst, kommer man om til "de ukendtesgrav", som diskret er markeret ved at være udlagt som et stykke ovalt græsplæne. Her på er opstillet et klassisk kors, lavet af stenhugger Jacob Vestergaard, Grønning.

Videre mod vest står endnu en skulptur udført af stenhugger Jacob Vestergaard. 
Den forestiller en mand og en kvinde på deres bænk til gudstjeneste i Hem kirke. Skulpturen står placeret således, at den tydeligt korresponderer med det indmurede dobbelte mandshoved, som ses på kirkens østgavl.

På kirkegårdens nordside, er der genopstillet nogle af de flotte bevaringsværdige sten fra lapidariet. På den måde tager de sig godt ud og pynter op. 
En flot og dramatisk opstilling er Familien Lybys smukke, sorte, blankpolerede sten, der står i en snor lige række, dækket med mørkegråt skærv.

Stiller man sig oppe ved kirkemuren og skuer udover kirkegården, kan man ved enden af hver grusgang, inde i bøgehækken, se andre af de bevaringsværdige sten opstillet.
Runder man tårnet, kirkens vestside, får man øje på et stykke jord,som ligger uden for selve kirkegården. Det er udlagt som en lille park, med store skyggefulde træer og bænke man kan sætte sig på. 
Kirkegården i Hem er en frodig oase, hvor man i den travle hverdag kan finde ro og tid til eftertanke og gå på opdagelse i gangenes labyrinter.


Find en gravsten på Hem kirkegård: Slægtsforskning eller familie!
www.danskkgindex.dk/hem/

Tilbage til Hem kirke

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk