Hem - Hindborg - Dølby Sogne - Skive Provsti - Viborg Stift

HEM HINDBORG DØLBY KIRKER

Kirkegården
Hindborg kirke og kirkegård ligger på en bakketop.
Vi går ind gennem den flotte smedejernslåge, hvor håndtaget er udformet som en stolt hane på stive, strunkne ben.
Hanen er Hindborg Herredes våben. Omme på parkeringspladsen mod vest står der yderligere en sten med Hindborg Herreds våben indhugget.
 Kirkegårdslågen er udført af smed Johannes stampe, Rødding, i 2000. Hanen er dels Hindborg herreds gamle våben, dels et opstandelsessymbol.

Forsætter man mod øst kan man høre rislende vand fra en vandkunst. Den har endvidere den egenskab, at der om vinteren, når det er koldt nok, inde i hulrummet, hvor vandet løber, dannes et helt nyt kunststykke af is.
Kigger man ligefrem, helt hen i det østlige hjørne, ses lapidariet. Her findes et bredt udsnit af sten, fra grave, som er blevet sløjfet gennem årene.

På den vestlige siden, overfor tårnet, står et meget gammelt, iøjefaldende, smukt sort jernkors placeret.
Det er dekoreret med engle af ”guld", og soklen står omkranset af årstidens blomster. 

Man kan ikke undgå at blive lidt grebet om hjertet, når man læser: " Her hviler en moder og hendes lille søn". Hvad døde de af? Og hvem var de? Hurtigt læser man videre!!

Klik på billederne og læs … Eller endnu bedre aflæg kirkegården et besøg og se det selv.

 

Få skridt videre, og vi er ved indgangen igen. 
Lige når man træder ind af lågen på kirkegården, undres man over, at der ikke er en masse gravsteder på det område, man ville betegne som forsiden af kirkegården, altså sydsiden.
Måske skyldes det, at Kirkegården ingen for- og bagside har. Den er nemlig ikke omgivet at tunge træer, som ofte danner utilsigtet skygge og fugt. 
Når man går rundt oppe på kirkegården er det frit udsyn til det meste af Hindborg og omegn. Kører man forbi i bil eller på cykel, kan man næsten altid få øje på graverne eller andre, som er på besøg på kirkegården. 
Det er en nem bette kirkegård at "rende over", hvor der hersker en luftig og lys stemning.

Find en gravsten på Hindborg kirkegård: Slægtsforskning eller familie!
www.danskkgindex.dk/hindborg/

Tilbage til Hindborg kirke

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk