Hem - Hindborg - Dølby Sogne - Skive Provsti - Viborg Stift

HEM HINDBORG DØLBY KIRKER

Minikonfirmander

3. årgang på Hem skole inviteres hvert år med til minikonfirmandundervisning. Igennem ti uger får børnene deres faste gang i præstegård og kirke. Vi samles i konfirmandstuen om det gamle ”fortælleskab”, synger salmer, beder Fadervor og siger trosbekendelsen i kor. Så er der bibelshistorie, hvor jeg til hver gang fortæller en ny beretning om Jesus og hans disciple. Da børnene har haft en lang dag i skolen, bliver der også tid til lidt at styrke sig på. Uden mad og drikke dur helten ikke. Herefter går vi som regel over i kirken, hvor vi med udgangspunkt i kirkerummet, døbefonten og alteret får os en snak om kirke, gudstjeneste, dåb og nadver. Vi plejer også at få tid til en klatretur op af alle stigerne i tårnet, hvor vi ser den gamle klokke øverst oppe. Også kirkegården skal vi se med alle gravene og digerne. Vi når gerne langt omkring, for der spørges lystigt, og der er god plads til sjov, nysgerrighed og videbegærlighed. Sidst i forløbet inviteres alle børn og forældre til en afslutningsgudstjeneste i kirken.

Minikonfirmandundervisningen er tænkt som et tilbud for alle børn til at blive lidt mere fortrolig med kirken. Alle forældre har ved dåben forpligtet sig til at ”oplære deres barn i den kristne børnelærdom”, som det hed­der i dåbsritualet. Minikonfirmandundervisningen kan også ses som en lille håndsrækning til dette vigtige arbejde.

Almindeligvis foregår undervisningen tirsdage fra 14.00 – 15.20. Børnene bliver hentet første gang på skolen, og siden kender de vejen. Hvis man bor i Hindborg og Dølby og der ikke er mulighed for hjemtransport, kan menighedsrådet sørge for det.

Ordningen må siges at have været en succes. Uden at prale kan vi konstatere, at deltagelsesprocenten har varieret mellem 95% og 100%.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk